LJUDI MOJI, MA JE LI TO MOGUĆE: Rafael Nadal na ruci nosi najskuplji sat u historiji tenisa, napravljeno ih je samo 50, a tek cijena...

Rafael Nadal cilja svoj 13. Roland Garros u nikad težim uvjetima u Parizu.

  • Show

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 0

Hladno vrijeme, užasno teške lopte (žale se igrači), malo promrzle publike koja nije dodatni vjetar u leđa Špancu kako je to bivalo posljednjih godina. Novinarima je u Parizu zapeo za oko njegov najnoviji sat i, kad su otkrili šta je u pitanju, nije ni čudo da ga Rafa ne skida ni kad igra svoje mečeve...

Teniski ljevoruki Nadal (inače je dešnjak) nosi tako na svojoj desnoj ruci najskuplji sat koji se ikad nosio na teniskim terenima! Ručni sat iz čuvene radionice Richard Millea i stoji nevjerovatnih milion dolara!

I njegov naziv otkriva ekskluzivnost: RM 27-04 Tourbillon Rafael Nadal. Samo 50 primjeraka je napravljeno, što dovoljno govori.

 

"U početku je to bila mala prilagodba, a sad je osjećaj kao da ništa ne nosim. Sat je kao dio moje kože", otkrio je u jednom intervjuu Rafael Nadal.

Upoznao je Millea 2008. godine i nije mu se u početku svidjela ideja o nošenju sata. No, naravno, uz nekoliko miliona na kontu, pristao je na eksperiment. 

I prošle godine nosio je skupocjeni njegov sat u Parizu, taj je stajao oko 800.000 dolara. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...