ZASLUŽENO, NEMA ŠTA, TO SU ODLIČNI AMBASADORI NAŠE DRŽAVE: Turkovićka uručila diplomatske pasoše... (FOTO)

Najbolji bh. košarkaši Jusuf Nurkić i Džanan Musa od danas će nositi diplomatske pasoše koje im je u Sarajevu uručila zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

  • Vijesti

  • 06. Okt. 2020  06. Okt. 2020

  • 5

Član NBA ekipe Portland Trail Blazers Jusuf Nurkić već godinama ostvaruje velike rezultate na košarkaškim terenima, a trenutno je jedan od najboljih centara u svijetu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Njegov saigrač iz reprezentacije Džanan Musa član je NBA ekipe Brooklyn Netsa. Musa je s kadetskom košarkaškom reprezentacijom Bosne i Hercegovine osvojio zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu 2015. godine u Litvaniji.

Kako ministrica Turković ima diskreciono pravo dodjeljivanja diplomatskih pasoša zaslužnim građanima BiH, odlučila je da ta čast pripadne dvojici bosanskohercegovačkih asova.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...