AKO NISTE RANIJE VIDJELI, UČINITE TO SADA: Video kojim se bunilo protiv njegovog dolaska u Beograd: Joe Biden tražio rušenje Beograda i mostova na Drini!

Posljednja istraživanja javnog mnijenja, koja je jučer prezentirao CNN, pokazuju da demokratski predsjednički kandidat Joe Biden ima podršku 57 posto, dok aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa podržava 43 posto ispitanika.

  • Jeste li znali

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

No, da istraživanja javnog mnijenja ne moraju biti pouzdana te da konačni rezultati mogu biti drugačiji od njih, pokazali su prošli američki izbori, prije kojih su ankete davale veliku prednost Hillary Clinton da bi, na kraju, pobjednik bio Donald Trump.

Vjerovatno da u izbornom štabu Donalda Trumpa ne postoji niko ko je u pogledu konačnog ishoda izbora toliki optimista koliko je to Obrad Kesić, samozvani ekspert za međunarodne odnose, koji godinama u američkim diplomatskim i obavještajnim krugovima lobira za Milorada Dodika i Republiku Srpsku, što je budžet ovog bh. entiteta koštalo milione dolara.

Obrad Kesić je svoj optimizam u vezi s izborom "Trumpa Srbina" za novog-starog predsjednika SAD-a neštedimice i nekritički širio tokom sinoćnjeg gostovanja u emisiji "Upitnik" RTV Srbije, u kojoj je pokazao veći navijački entuzijazam čak i od Ivice Dačića, ministra vanjskih poslova Srbije, koji je, inače, prije četiri godine bio domaćin Joeu Bidenu tokom njegove posjete Beogradu u funkciju potpredsjednika SAD-a.

Kesić je najavio i kako bi presudne glasove koji će odlučiti pobjednika, Donald Trump mogao dobiti od milion "američkih Srba" od kojih su ga neki došli pozdraviti prilikom izlaska iz bolnice. (Kako to da "nema bosanskih Srba", kako tvrdi njegov šef Dodik, a ima "američkih"?!)

Posljednjih sedmica je aktueliziran i preko društvenih mreža distribuiran propagandni videospot koji je uoči posjete Joea Bidena u augustu 2016. godine napravio srpsko-kanadski režiser Boris Malagurski. U njemu su okupljene i montirane Bidenove "najratobornije antisrpske" izjave tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

"Džozef Bajden, potpredsjednik Sjedinjenih Država, ponovo u Beogradu", s velikom dozom nevjerice i još većim stepenom ogorčenja poručivao je autor ovog uratka.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...