NIKŠIĆ SE ČUPA IZ GLIBA: "SDP će podržati kandidata SNSD-a u Doboju, ali nismo u koaliciji sa SNSD-om!"

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić oglasio se u vezi s navodima da je SDP u koaliciji sa SNSD-om na predstojećim lokalnim izborima u Doboju.

  • Mini market

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 2

- U vezi s navodnim sporazumom SNSD-a i SDP-a BiH u Doboju oko podrške kandidatu za gradonačelnika Doboja Borisu Jereniću, želim istaći svoj i stav SDP-a BiH. Lokalni su izbori i SDP BiH je jasno istaknuo stav da ne želi koalirati s vladajućim strankama. U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika - pojasnio je Nikšić.   

 

Dodao je da, suočeni s izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP - HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum.

- Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP-a i SNSD-a, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a. U SDP-u BiH odluku o kolacijama donose organi SDP-a, što ovdje nije bio slučaj. Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP-a i SNSD-a. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa, odluku o sankcijama donijet će, kao i u drugim sličnim situacijama, organi SDP-a BiH - naglasio je Nikšić.

Prema njegovim riječima, SDP neće dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija, prikrije stvarnu koaliciju SNSD-a, SDA i DF-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...