SAD JE I SLUŽBENO: Novi iPhone stiže...

Osim nove generacije pametnih telefona, Apple bi mogao predstaviti i nove slušalice, HomePod, laptop Mac...

  • HiTec

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 0

Iz Applea je stigla najava događaja tokom kojeg će predstaviti novu generaciju pametnih telefona iPhone. Zakazano je to za utorak, 13. oktobra, sa početkom u 19 sati po srednjoevropskom vremenu. U pozivnici je naveden slogan Hi, Speed!

Vjerovatno nikoga ne čudi to što je predstavljanje prolongirano na termin znatno kasniji od uobičajenog u septembru, do čega je gotovo sigurno došlo zbog problema koje je izazvalo širenje pandemije bolesti Covid-19, piše Verge.

Ipak, Apple tokom septembra nije posve odustao od predstavljanja novog hardvera pa smo tako imali priliku vidjeti nova izdanja Apple Watcha i tablet računala iPad, prenosi Tportal.

Uporno se šuškalo kako će iPhone 12 dobiti novi izgled, nalik starijim modelima iPhonea i iPadu Pro, kao i podršku za mreže 5G.

Očekuje se kako će Apple predstaviti ukupno četiri nova modela, s ekranima dijagonala od 5,4 do 6,7 inča (13,7 do 17 centimetara). Potonji model bio bi najveći iPhone ikad. Pričalo se i kako će ekrani imati frekvenciju osvježavanja od 120 Hz, ali čini se kako ćemo na to morati pričekati još neko vrijeme.

Također, nagađa se kako je u pripremi niz drugih proizvoda, među kojima su nove naglavne slušalice, manji i jeftiniji HomePod te oznake za praćenje lokacije AirTags, ali i prvi prijenosni računar Mac sa procesorom zasnovanim na tehnologiji firme ARM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...