BRZO, JEFTINO, A NEVJEROVATNO UKUSNO: Na brzinu napravite salatu od krompira, tunjevine i jaja i oduševite ukućane… (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za 60 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI

400 g mladog, kuhanog krompira

250 g tune iz konzerve

2 tvrdo kuhana jaja

1/2 kašike vinskog sirćeta

2 mlada ili jedan crveni luk

2 paradajza

1 kašika sjeckanog peršuna

ekstra djevičansko maslinovo ulje

šećer

sol i biber

PRIPREMA

Kuhani krompir ogulimo. Zatim krompir, jaja i luk narežemo na kriške, a paradajz na šestine, odvojimo im kožu i mekanu sredinu te tako očišćeno meso paradajza narežemo na kockice.

Potom pripremimo dresing tako što u zdjelicu ulijemo maslinovo ulje i vinsko sirće, dodamo kašikicu šećera, začinimo solju i biberom, dobro izmiješamo te dobivenim dresingom pokapamo dno zdjele u kojoj ćemo pripremiti salatu.

Po dnu složimo red kriški krompira, preko njega stavimo komadiće tunjevine, prekrijemo kriškama jaja, posipamo narezanim lukom, prelijemo dresingom i ponovimo postupak.

Zatim kockice paradajza premjestimo u zdjelu od dresinga, dodamo sjeckani peršin, dobro promiješamo i dobivenom mješavinom prekrijemo salatu.

Tako pripremljenu salatu rashladimo i poslužimo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...