KRIVOKAPIĆ, BEČIĆ I ABAZOVIĆ NA KONSULTACIJAMA KOD ĐUKANOVIĆA: Oglasio se Dritan: "Krenuli smo po mandat..."

Tri koalicije koje imaju većinu u parlamentu, nakon konstitutivne sjednice parlamenta 23. septembra, dostavile su predlog sa potpisima 41 poslanika da mandatar bude Krivokapić.

  • Regija

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je s nosiocima lista koalicija "Za budućnost Crne Gore" Zdravkom Krivokapićem, "Mir je naša nacija" Aleksom Bečićem i "Crno na bijelo" Dritanom Abazovićem održao konsultacije o mandataru za sastav Vlade Crne Gore.

Njih trojica su ranije danas došla kod Đukanovića na konsultacije o mandataru za stastav nove Vlade.

Tri koalicije koje imaju većinu u parlamentu, nakon konstitutivne sjednice parlamenta 23. septembra, dostavile su predlog sa potpisima 41 poslanika da mandatar bude Krivokapić.

Đukanović ima ustavnu obavezu da predloži mandatara crnogorskom parlamentu do 23. oktobra.

Mandatar saopštava u Skupštini svoj program i predlaže sastav vlade.

O programu mandatara i prijedlogu za sastav vlade parlament odlučuje istovremeno, pišu Vijesi.me.

Prema rezultatima parlamentarnih izbora, održanih 30. augusta, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS - Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, “Za budućnost Crne Gore” 27, “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata. Socijaldemokrati i Bošnjačka stranka imaju po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija dva.

Po jednog predstavnika u crnogorskom parlamentu imaju Albanska lista “Nik Đeljošaj - Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...