JUŽNA KOREJA: Ogroman požar zahvatio neboder od 33 sprata

Ogroman požar zahvatio je cijeli stambeni blok od 33 sprata u Južnoj Koreji.

  • Šareni svijet

  • 08. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

Požar, za koji se vjeruje da je počeo na 12. spratu stambene zgrade, zahvatio je cijeli blok u četvrti Dal Dong u Ulsanu, gradu sjeverozapadno od Busana.

Kad je izbio požar, vatrogasci su požurili da evakuiraju blok. Na snimkama sa lica mjesta vidi se kako plamen seže do vrha zgrade dok se velike betonske ploče spuštaju na ulicu. Ogromne količine dima se dižu u zrak.

Prema lokalnim vijestima, požar se proširio zgradom potaknut snažnim vjetrom koji je trenutno puše. 15 ljudi prebačeno je u bolnicu, a 43 stanovnika evakuisano je na krov gdje su se o njima brinule specijalne ekipe.

Pictured: A view of the building shows smoke and flames billowing out of the residential block in Ulsan, South Korea tonight

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...