AKO NEMATE IDEJU ZA RUČAK, IMAMO RJEŠENJE: Na brzinu napravite pitu krompirušu sa suhim mesom i gotovim korama i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)

Naš današnji obrok nastaje za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI

450 g gotove jufke za pite

1 kg oguljenog krompira

150 g suhog mesa, sitno narezano

1 glavica crvenog luka

2 čehna bijelog luka

2 kašikice soli

2 kašikice vegete

½ kašikice bibera

PRIPREMA

Oprani i oguljeni krompir i luk izrežite na kockice.

Luk podinstajte u tavi na ulju pa u zdjeli pomiješajte kockice luka i krompira s narezanim suhim mesom, bijelim lukom i začinima. Dobro promiješajte.

Otopite maslac. Kore izrežite na veličinu kalupa. Oduzmite tri kore i stavite na stranu za vrh. Pokrijte ih kuhinjskom krpom da se ne osuše.

Pomastite kalup veličine 35 x 27 x 6 cm i stavite prvu koru. Poprskajte je vodom, stavite drugu koru pa i nju poprskajte. Po drugoj kori raspodijelite dio fila pa pomastite maslacem. Nakon toga slijede uvijek po dvije kore. Svaku poprskajte vodom, a drugu pospite filom i maslacem. Tako nastavite dok ne potrošite sve kore.

Na vrhu slijede tri kore, koje, također, poprskate, a gornju pomastite uljem.

Pitu stavite da se peče u zagrijanu rernu na 200 stepeni i vrućem zraku ili 220 stepeni gornji/donji grijači oko 35-40 minuta.

Kad je lijepo hrskava, pomiješajte preostali maslac sa 200 ml vrele vode i prelijte mješavinu preko gotove pite. Vratite je u rernu na pet minuta pa servirajte.

I, ne zaboravite jogurt!

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...