RAZOTKRIVENA ANA BRNABIĆ: Reizabrana je zbog podaništva i ulizivanja Vučiću

Biljana Stojković, profesorica Univerziteta u Beogradu, kaže da ne vjeruje u pritisak Zapada da Ana Brnabić i u novom sazivu Vlade bude njena predsjednica.

  • Regija

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 0

- Ponovno postavljanje Ane Brnabić za mandatarku nove Vlade ne vidim kao nikakav ustupak, naročito ne kao odgovor na pritiske koji dolaze spolja, već kao nastavak iste politike koju smo do sada imali – kazala je za Danas.rs Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd" u odgovoru na pitanje da li je Ana Brnabić kao ponovni izbor za premijera od strane Aleksandra Vučića rezultat pritiska EU i Zapada na predsjednika Srbije.

Kako dodaje, riječ je, zapravo, o politici ponižavanja i urušavanja institucija.

– To je politika konstantnog blaćenja svih koji imaju drugačije mišljenje, politika dalje privatizacije javnih dobara i igranje s nacionalizmom i stalna medijska cenzura i kriminalizacija celokupnog društva – ističe Veselinović.

Prema njegovim riječima, važno je ukazati i na činjenicu da je Aleksandar Vučić mandatarku nove Vlade obznanio baš na dvadesetu godišnjicu, 5. oktobra, što je, kako tvrdi, evidentno pokazatelj postojanja velike frustracije u odnosu na ovaj datum i promjene koje je donio.

– Reč je o strahu da bi sličan scenario mogao da se ponovi, ovaj put s njim u glavnoj ulozi – zaključuje Veselinović.

Biljana Stojković, profesorica Univerziteta u Beogradu, kaže za Danas da ne vjeruje u pritisak Zapada da Ana Brnabić i u novom sazivu Vlade bude njena predsjednica.

– Nisam sigurna da sa Zapada postoji neki poseban pritisak u korist Ane Brnabić i njenog premijerskog mesta. Ona je, u kontekstu moći i uticaja na politička kretanja u Srbiji i spoljnoj politici, previše bleda i nevidljiva da bi bila bilo čiji adut u političkom mulju Srbije – naglašava Biljana Stojković.

Kako dodaje, ovdje je riječ o podaništvu Ane Brnabić Aleksandru Vučiću, a ne zahtjevu Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država.

– Mislim da je svoje mesto zaslužila, sada i više nego ranije, zbog svog podaništva i ulizištva budući da je vremenom strahovito napredovala u ovim kategorijama – zaključuje Stojković.

Nastavak rada na izbornim uslovima

Premijerka Srbije Ana Brnabić jučer je izjavila da će Vlada Srbije nastaviti da radi na poboljšanju izbornog procesa, prenosi Beta.

„Radili smo od 2017. godine kontinuirano na izbornom procesu i najbolji primer koliko smo uradili je jedinstveni birački spisak koji je sada ažurniji nego ikada ranije“, rekla je Brnabić novinarima. Ona je istaknula da se slaže s nekim primjedbama o izbornom procesu u Srbiji koje stižu iz inostranstva, ali da su neke ocjene paušalne i bez konkretnih primjera. „Ne želim da se svojim poslom bavim paušalno. Za neke komentare izbornog procesa koji dolaze od naših partnera iz inostranstva, međunarodnih organizacija, tražiću konkretne primere“, kazala je Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...