MEDIJSKI JURIŠNICI HDZ-a NA APARATIMA: "Treba upozoriti Bruxelles da Komšić nije predstavnik Hrvata!"

"U Bruxellesu se nije čuo glas predstavnika Hrvata, jednog od tri, po Ustavu, konstitutivna i jednakopravna naroda, dok su sa Michelom razgovarala dvojica bošnjačkih predstavnika - Džaferović i Komšić", piše HMS, mostarski portal pod kontrolom Čovićevog HDZ-a.

  • Mini market

  • 10. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 9

Mostarski portal piše da su jučer u Bruxellesu sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom razgovarali jedan srpski i dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH te da se autentični glas Hrvata nije čuo u sjedištu Evropske unije. 

HMS piše da je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel obećao kako će BiH iduće godine dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji ako ispuni 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. 

Nije posve jasno je li HMS-u teže pala činjenica da je u Bruxelles putovao "nelegitimni Komšić" ili činjenica da očigledni progres u evropskim integracijama nije ostvaren pod vodstvom "jedinog europejca" Dragana Čovića.

- U Bruxellesu se, zahvaljujući protuustavnom Izbornom zakonu, nije čuo glas predstavnika Hrvata, jednog od tri, po Ustavu, konstitutivna i jednakopravna naroda, dok su sa Michelom razgovarala dvojica bošnjačkih predstavnika - Džaferović i Komšić. Sasvim nepotrebno. Što je Komšić mogao reći Michelu osim onog što mu je rekao Džaferović? Ništa - piše HMS.

HMS se pita "zbog čega je, onda, obožavatelj lika i djela jednog od najvećih masovnih ubojica 20. stoljeća Josipa Broza Tita putovao u Bruxelles kad je suvišan".

Čovićev portal navodi da bi to trebalo pitati i one koji su Košića zvali u Bruxelles te sugerira da bi hrvatski predstavnici u BiH prilikom svakog odlaska "personalno neustavnog Predsjedništva BiH" trebali pismom upoznati njihove domaćine s činjeničnim stanjem - "da im u goste dolazi jedan srpski i dva bošnjačka predstavnika u kolektivnom šefu države te da među njima nema predstavnika trećeg konstitutivnog naroda Hrvata. Čisto da ljudi znaju s kim razgovaraju".

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...