DEMOKRATSKA FRONTA O NOVOM UDRUŽENOM POLITIČKOM PODUHVATU HDZ-a I SNSD-a: "Osuđujemo kriminalno-političke napade na nezavisnost CiK-a"

"Odluka Agencije za zaštitu ličnih podataka da se Centralnoj izbornoj komisiji zabrani objava spiska birača registrovanih za glasanje putem pošte te da te podatke odmah ukloni sa svoje službene stranice – iznenađujuća je i ničim opravdana", navodi se, pored ostalog, u današnjem saopštenju Demokratske fronte.

  • Politika

  • 09. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 0

"Svjedoci smo da je ovih dana cjelokupna građanska javnost u BiH sa velikim odobravanjem pozdravila ovaj potez CIK-a koji su svi dobronamjerni shvatili kao odlučan pokušaj uklanjanja ove vrste izbornog inžinjeringa.

Očito da je CIK ovim potezom dirnuo u „osinje“ kriminalno-političko gnijezdo te zato ovu odluku Agencije za zaštitu ličnih podataka smatramo političkom, a nije teško pretpostaviti iz kojih opcija je inicirana.

Jednostavno, u redovima onih koji našim sudbinama vladaju decenijama, nastala je panika, pogotovo kada su neke od ovih aktivnosti počele epilog dobijati na sudovima i tužilaštvima.

Demokratska fronta se nada da će CiK istrajati u svom naumu, da predstojeći lokalni izbori budu transparentni i obavljeni po svim pravilima demokratskog svijeta", ističu iz Demokratske fronte.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...