ALJOŠA ČAMPARA NAKON IZBACIVANJA IZ SDA: "Da imam interesa, vidio bih s Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam, meni je iz poniženja govoriti o Fikretu Prevljaku..."

"U stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto da završit'. Da imam interesa za tim, vidio bih s Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam", poručio je.

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 7

Aljoša Čampara je isljučen iz članstva Stranke demokratske akcije, a tu vijest za Klix.ba je prokomentarisao riječima da mu je žao što SDA ne želi pomoći sama sebi i što je izgubila dodir s običnim građanima. "Čuo sam da sam isključen. U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše sve manje i siguran sam da će i oni vremenom napuštat tu stranku jer sve je evidentnije da unutar nje same, teško se šta može mijenjati na bolje", rekao je.

On je kazao da mu je žao što je Stranka demokratske akcije postala sama sebi dovoljna.

"U stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto 'da završit'. Da imam interesa za tim vidio bih sa Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam", poručio je.

Aljoša Čampara, bivši visokopozicionirani član SDA i aktuelni zastupnik u Skupštini KS i ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine podnio je u septembru ostavku u Predsjedništvu SDA nezadovoljan unutrašnjim odnosima i stranačkom politikom.

On je danas potpisao, skupa s "Četvorkom", zahtjev za smjenu Vlade Kanton Sarajevo.

Čampara je u izjavi za Avaz rekao da ne bi trebalo da je iznenađenje njegov potpis na zahtjevu za smjenu vlade, jer bar on, već duži vremenski period upozorava javno na sve devijacije koje se dešavaju unutar Vlade KS, ali i većine u Skupštini KS.

“Nadam se ekspertnoj vladi kako sam i predlagao ranije na nekoj od sjednica Skupštine, kako bi prestali gubiti vrijeme i dobili mlade, stručne i sposobne ljude na ovim odgovornim pozicijama”, rekao je Čampara.

On je za Raport prokomentarisao najavu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Fikreta Prevljaka poznatijeg pod nadimkom “Njiha” da će Čampara biti izbačen iz stranke.

“Meni je iz poniženja govoriti o Fikretu Prevljaku, koji se predstavlja kao šef Kantonalnog odbora SDA, a koji je izabran kroz koruptivnu aferu zvanu “Asim”. Protiv njega lično nemam ništa, ali imam protiv načina na koji je izabran. Dakle, kroz koruptivnu aferu. Njegove odluke, kao takvog, su mi nebitne i nevažne. Neću da se spuštam na taj nivo da to komentiram”, rekao je Čampara za Raport.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...