BORIS BECKER UVRIJEDIO NAJBOLJEG NA SVIJETU: "Đokovića bole leđa, rame, lakat... Ustvari, njemu je pukla psiha!"

Nekadašnji trener Novaka Đokovića Boris Becker komentarisao je učesnike polufinala Roland Garrosa i procijenio ko ima najveće šanse za njegovo osvajanje.

  • Sport

  • 10. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 3

Becker je rangirao četvoricu tenisera koji su bili najbolji u Parizu i odabrao najboljeg među njima, a u konkurenciji su bili Rafael Nadal, Diego Schwartzman, Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas.

Becker je na prvo mjesto stavio Nadala, ispred čovjeka kog je trenirao Novaka Đokovića. Na treće mjesto stavio je Tsitsipasa, a na četvrto Schwartzmana.

- Za mene je broj jedan, očigledno, Rafael Nadal. Ali, to je bilo jasno i prije turnira, uvijek je bio favorit. Osvojio je 12 puta, odigrao 100 mečeva na Roland Garrosu i pobijedio 98 puta. Nezamisliva statistika. Pokazao je na turniru da je u blistavoj formi, a četvrtfinale je to potvrdilo - rekao je Becker.

Nijemac je ocijenio kako bi teško četvrtfinale moglo da utječe na ostatak Novakovog turnira:

- Fascinantno je kako se takmičio ove godine. Pobijedio je u svim mečevima, osim zbog diskvalifikacije u New Yorku. Pitanje je koliko se dobro oporavlja od iscrpljujućeg četvrtfinala protiv Carreno-Buste? Bole ga rame, leđa, lakat. Mislim da mu je i psiha napukla. Ipak, vjerujem da svoje iskustvo može da iskoristi u polufinalu.

Kada su u pitanju iznenađenja, Becker ih je očekivao od Tsitsipasa.

- Mladi Grk fascinira svojim raznolikim stilom igre. Jedan je od najboljih među mladim divljim igračima. Ne samo da pokazuje svjetsku klasu na šljaci, već se, generalno, nevjerovatno popravio posljednjih mjeseci. Ali, on igra protiv drugog favorita turnira za mene Novaka Đokovića. To bi mogao biti triler. Ne bih se iznenadio zbog meča od pet setova.

Na posljednjoj poziciji je omaleni Argentinac, koji je najslabije rangirani i na ATP listi u ovoj četvorki.

- Za mene je četvrti na listi Diego Schwartzman. Divno je igrao Argentinac, posebno protiv Dominica Thima, to je bio najbolji meč na turniru do sada. Ali, potrošio je mnogo snage igrajući više od pet sati. Sada ide na megdan Rafaelu Nadalu, kojeg, očigledno, vidim kao favorita u ovom duelu - rekao je Becker.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...