IDEALNA SLASTICA POSLIJE RUČKA: Napravite ove jaffa keksiće i uživajte u suboti i nedjelji

Isprobajte domaću verziju popularne slastice i uživajte u kombinaciji čokolade i narandže.

  • Gastro

  • 10. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 jaje

50 g šećera

65 g brašna

¼ kašičice praška za pecivo

¼ kašičice sode bikarbone

250 g džema od narandže

korica od pola narandže 

2 kašike ulja

1 kašika vode

100 g čokolade sa 70 posto kakaa

PRIPREMA:

1. Umutite šećer i jaje dok ne dobijete kremastu smjesu.

2. Dodajte brašno, sodu i prašak za pecivo.

3. Namažite modlu za muffine i u svaku stavite kašiku smjese.

4. Pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

5. Ostavite da se ohladi pa prerežite svaki keksić.

6. Na svaki nanesite džem.

7. Otopite čokoladu s narandžinom korom, vodom i uljem te prelijte preko keksića.

8. Ostavite da se stisne pa uživajte.

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...