JEDNA DOBRA I JEDNA LOŠA VIJEST: O novoj generaciji iPhonea je riječ

Apple će za nekoliko dana predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona. Nova glasina donosi dobre i loše vijesti o tome što bi iPhone 12 mogao donijeti.

  • HiTec

  • 10. Okt. 2020  10. Okt. 2020

  • 0

Analitičari investicijske banke "Morgan Stanley" smatraju kako nas očekuje "najznačajnije događanje u vezi s iPhoneom, kakvo godinama nismo imali", sa povećanjem prodaje za 22 posto tokom naredne godine, na 220 miliona primjeraka.

Jedan od ključnih - ako ne i najvažniji - faktor bit će cijena, piše "Forbes". U "Morgan Stanleyju" su se složili s nagađanjima prema kojima će "Apple" prodavati svoje prve smartfone sa podrškom za mreže 5G za istu ili nižu cijenu od prethodnika sa podrškom za 4G.

To znači kako bi novi iPhone 12 mini sa početnom cijenom od 649 američkih dolara mogao biti 50 dolara jeftiniji od iPhonea 11. Najjači iPhone 12 Pro Max mogao bi, također, biti jeftiniji za isti iznos, uz cijenu od 1.399 dolara. Jedina iznimka mogao bi biti iPhone 12, sa 50 dolara većom cijenom.

Ali, i to je zanemarivo u usporedbi sa povećanjima od 200 i više američkih dolara kod drugih proizvođača mobitela.

"Apple" nije poznat po poklanjanju i velikodušnosti pa tako ni ovaj potez neće biti besplatan za kupce. Kako bi smanjili troškove, navodno su srezali kapacitet baterije, što je onemogućilo uvođenje frekvencije osvježavanja ekrana od 120 herca. Također, već se duže priča kako će iz kutije s iPhoneom izbaciti adapter i slušalice pa ćete ih morati nabavljati zasebno.

Bilo kako bilo, za koji dan ćemo doznati kako stvari zaista stoje s iPhoneom 12.

(SB/Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...