MLADI GOLGETER I HUMANITARAC: Britanska kraljica odlikovala fudbalera Manchester Uniteda zato što je pomagao djeci

Marcus Rashford je proteklih mjeseci bio inicijator kampanje poslije koje je Vlada premijera Borisa Johnsona, uprkos početnom protivljenju, odlučila da produži program obezbjeđivanja besplatnih obroka djeci iz siromašnih porodica.

  • Show

  • 11. Okt. 2020  11. Okt. 2020

  • 0

Golgeter Manchester Uniteda Marcus Rashford odlikovan je Redom britanskog carstva (MBE) koje kraljica Elizabeta II dodjeljuje za humanitarni rad.

Mladi fudbaler Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske priznanje MBE dobio je zbog borbe protiv dječijeg siromaštva tokom trajanja pandemije Covid-19. Marcus Rashford je proteklih mjeseci bio inicijator kampanje poslije koje je Vlada premijera Borisa Johnsona, uprkos početnom protivljenju, odlučila da produži program obezbjeđivanja besplatnih obroka djeci iz siromašnih porodica koji je uspostavljen tokom karantina dok su škole bile zatvorene zbog pandemije koronavirusa.

Rashford je u proteklim mjesecima preko svoje fondacije prikupio više od 20 miliona funti i obezbijedio gotovo pola miliona besplatnih obroka za djecu iz ugroženih porodica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...