U MERCEDESU SU ISKRENI: "Možda smo, ipak, malo pretjerali"

Nakon što je svojim vozilima ušao u sve klase, Mercedes je najavio moguće redukcije.

  • Auto

  • 12. Okt. 2020  12. Okt. 2020

  • 1

Mercedes je u posljednjih nekoliko godina proširio ponudu na gotovo sve segmente autoindustrije. I nije mu dosta.

Nakon što je svojim vozilima ušao u sve klase, Mercedes je najavio moguće redukcije. Prvi na listi za odstrel su bili kabrioleti i poneki coupe, ali je na kraju prva stradala X-klasa. Širenje se nastavilo, a posebno je to vidljivo u kompaktnoj klasi. Vjerovali ili ne, Mercedes tu nudi čak osam modela. Ponuda uključuje limuzinsku i kompaktnu A-klasu pa su tu produžena izvedba (Kina), B-klasa, CLA, CLA Shooting brake te crossoveri GLA i GLB.

I tu nije kraj, jer dolaze i električni modeli EQA i EQB, a najavljena je i T-klasa. Neki će pomisliti da je to ipak previše za jedan premium brend, a među njima je i Ola Källenius, prvi čovjek Daimlera.

"Možda smo otišli predaleko i pokrili sve mogućnosti u svakom segmentu. A ti mi kompakti prvi padaju na pamet", izjavio je Källenius ranije ove sedmice, piše "Auto News".

Naknadno objašnjava kako se Mercedes ne treba natjecati u prodaji s onima koji igraju na količinu.

Znači li to ukidanje pojedinih modela, teško je reći. Realno, za time još nema potrebe, jer kompaktni Mercedesi čine četvrtinu prodaje marke. "Želimo još podići letvicu i izvući maksimum iz postojeće game", rezimirao je prvi čovjek Mercedesa. 

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...