DODIK I ČOVIĆ NA SLUŽBENOM PUTU: Jedini smisao zagrebačkih i beogradskih sastanaka je rušenje Komšića!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je večeras u Beogradu člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

  • Mini market

  • 12. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 12

Čović je na Twitteru objavio dvije fotografije sa sastanka na kojima sa Dodikom i Vučićem pozira sa čašama pića u rukama.

"Nastavak regionalnih razgovora u Beogradu s predsjednikom Srbije i Dodikom o EU integracijama i ekonomskom oporavku Zapadnog Balkana, te daljnjem razvijanju bilateralnih odnosa. Razgovor o 25. godišnjici Daytonskog mirovnog sporazuma i zaštiti ustavnopravnog poretka BiH", tweetovao je Čović.

Na kraju ovog tvita, Čović je dodao i zastave Bosne i Hercegovine, Srbije i Evropske unije.

Nakon sastanka oglasio se i Vučić putem Instagram profila pod nazivom "Budućnost Srbije".

"Razgovor prijatelja - Predsednik Vučić sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednikom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem", piše na instagram nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsjećamo, krajem prošlog mjeseca u Zagrebu je upriličen sličan sastanak, u izmjenjenom sastavu kada se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao sa premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Osnovna poruka koja je poslana sa tog sastanka jeste problematiziranja načina izbora člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, koji je, recimo i to, izabran u potpunosti u skladu sa Ustavom BiH i važećim Izbornim zakonom.

Međutim, sve se ipak nije završilo samo na problematiziranju takozvanog legitimiteta Željka Komšića. Dodik je naime odmah po povratku iz Zagreba zaprijetio navodnim izlaskom srpskog i hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine, ukoliko se i dalje u BiH bude istrajavalo na građanskom uređenju Bosne i Hercegovine.

Ne treba ni sumnjati, s obzirom na prisustvo Čovica večerašnjem sastanku, te s obzirom na strateške interese koalicije Dodik - Čović, da je osmišljanje nove strategije za napad na Komšića, pa i na Bosnu i Hercegovinu, bila dominantna tema večerašnjeg sastanka, koja će se tek pokušati nevješto prikriti izjavama u kojima se vinovnici sastanka pozivaju na takozvano legitimno predstavljanje. Jedini smisao zagrebačkih i beogradskih sastanaka je rušenje Željka Komšića i podrivanje institicija BiH.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...