DOTAKAO DNO: Bivša zvijezda Arsenala i Juventusa potpuno zastranila, za sat vremena prokockao milion maraka…

Snažan, 194 centimetra visok centarfor skrenuo je 2005. na sebe pažnju jednog Arsenala, između ostalih.

  • Sport

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Ne tako davno, Nicklas Bendtner bio je jedna od temeljnih uzdanica danske nogometne reprezentacije. Snažan, 194 centimetra visoki centarfor skrenuo je 2005. na sebe pažnju jednog Arsenala, između ostalih.

No, krenule su posudbe. Godine 2006. u Birmingham na godinu dana, pa povratak u London, ali onda 2011. nova posudba. Sada na godinu dana u Sunderland, pa onda još godina, ali u torinski Juventus. Ondje se nije baš nametnuo, tek devet utakmica i bez pogotka. Kasnije je put vodio do Wolfsburga i tu je bio kraj…

Danac je prikupio ukupno 136 nastupa u Premiershipu što nikako nije brojka za podcijeniti, ali da nije bilo jedne mane, sve je moglo izgledati puno bolje. Sam Bendtner to priznaje u javnoj ispovijedi za londonski dnevnik Guardian u kojem je priznao svoju ovisnost o kockanju!

- Jednom sam bio toliko pijan da nisam mogao ni normalno sjediti za stolom. To sam shvatio, pa onda nisam ni sjedao za kockarske stolove. No, pomislio sam, rulet je drugačija stvar. Crveno-crno, crveno-crno... To ne može biti teško - sasvim će otvoreno o tom dijelu života Nicklas Bendtner.

- Tako, mislim si ja kako tu uopće nema problema. Međutim, poslije 90 minuta sam izgubio 400.000 funti (oko 441.000 eura). Problem je bio što taj novac ja nisam imao. Na tekućem računu više nisam imao ništa, doslovno sam bio bankrotirao. Jedva sam otišao do toaleta, umio se, ispljuskao hladnom vodom po licu. Potom sam opet otišao na blagajnu i uzeo još 50.000 u žetonima. Na dug.

Danas Nicklas Bendtner u dobi od 32 godine još uvijek igra, ali u Danskoj, u matičnom malom klubu Tarnby.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...