NEVJEROVATNA UTRKA UBRZANJA: Na stazi su bili „monstrumi“ - BMW M5 Competition i Ferrari 488 Pista, pogledajte ko je na kraju slavio…

CarWow ponovno donosi zanimljivu utrku ubrzanja, modificirani BMW M5 Competition odlučio je stati na crtu Ferrarijevom modelu 488 Pista.

  • Auto

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Ako smatrate da je ova utrka u najmanju ruku nepoštena, razmislite ponovno! BMW M5 F90 Competition (interna oznaka F90) iz 4.4 biturbo benzinskog V8 motora serijski raspolaže sa 625 KS i 750 Nm, no ovaj Evolve tuning ima još bolje karakteristike– 800 KS i 950 Nm. Za prijenos snage zadužen je Steptronic automatski mjenjač sa osam stepeni prijenosa te xDrive pogon na sva četiri točka.

S druge strane, tu je Ferrari 488 Pista koji iz 3.9 biturbo V8 motora razvija 720 KS i 770 Nm, a pogon je na stražnje točkove putem sedmostepenog automatskog mjenjača s dva kvačila. Do stotke stiže za 2,85 sekundi.

Pogledajte ko je na kraju slavio.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...