ODLAZAK GLUMICE KOJU JE OBOŽAVAO CIJELI SVIJET: Preminula je Bondova djevojka, zauvijek će ostati upamćena po jednoj ulozi... (VIDEO)

Margaretin sin potvrdio je da je preminula još 5. oktobra, ali je službena potvrda njene smrti stigla tek danas.

  • Kultura

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Glumica i manekenka Margaret Nolan, koja se proslavila ulogom u trećem dijelu serijala filmova o Jamesu Bondu "Goldfinger", preminula je u 76. godini.

Vijest o njenoj smrti podijelio je na svom Twitter profilu filmski reditelj Edgar Wright.

"Imam tu tužnu dužnost da saopštim da je preminula glumica i umjetnica, veličanstvena Margaret Nolan. Bila je u centru svega cool u šezdesetima. Pojavila se s "Beatlesima", bila je izvanredna u Bondu i bila je dio "Carry On" glumačke ekipe", napisao je.

"Ona je bila manekenka koju su obojili u zlato u kultnom posteru za film "Goldfinger", u kojem je glumila Dink. Pojavila se i u klasiku "A Hard Day's Night", "Carry On Girls", "No Sex Please", "We're British" i mnogim drugima, stvarajući svoj imidž glamurozne dive.

Radio sam s njom prošle godine jer je igrala malu ulogu u "Last Night In Soho". Bila je tako smiješna, britka i, kao što možete zamisliti, puna najnevjerovatnijih priča. Tako mi je drago što sam je upoznao. Moje srce je s njenom porodicom i svima koji su je voljeli. Mnogo će nam nedostajati." 

Margaretin sin potvrdio je da je preminula još 5. oktobra, ali je službena potvrda njene smrti stigla tek danas.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...