U PRNJAVORU DAN ŽALOSTI ZBOG TRAGIČNE SMRTI 13-GODIŠNJE DJEVOJČICE: Čekala je oca koji je stigao samo nekoliko minuta nakon tragedije

Djevojku je automobilom usmrtio 25-godišnji Nisvet Mujkić, koji je, prema nezvaničnim informacijama, bio pozitivan na amfetamin.

  • Hronika

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

U Prnjavoru je danas Dan žalosti zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula trinaestogodišnja djevojčica. 

- Zbog tragične pogibije i prerano ugašenog života naše maloljetne sugrađanke V. R., koja je stradala u saobraćajnoj nesreći u subotu navečer, načelnik opštine Prnjavor proglasio je Dan žalosti u utorak, 13. oktobra - naveli su iz Opštine Prnjavor.

Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradama opštinske uprave Opštine Prnjavor, javnih preduzeća i ustanova. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

- Pozivamo fizička i pravna lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti - poruka je iz Opštine Prnjavor.

Podsjećamo, ova teška nesreća desila se u subotu u 21.30 sati u centru Prnjavora, kada je Mujkić, upravljajući automobilom Golf 4, usmrtio djevojčicu dok je pokušavala prijeći ulicu na pješačkom prijelazu. Nisvet Mujkić, 25-godišnji vozač, bio je pozitivan na amfetamin, a kod njega je prilikom hapšenja pronađena droga, piše Srpskainfo.

Prema pričama poznanika porodice nastradale djevojčice, ona je te večeri izašla u grad da prošeta sa prijateljicama i oko 21.30 sati krenula je da sačeka oca, koji je trebao doći po nju.

- Dok je prelazila ulicu, ogromnom brzinom na nju je naletio taj Mujkić i usmrtio je na licu mjesta. Nikome nije jasno zašto je vozio tolikom brzinom. To je ulica gdje ima mnogo parkiranih vozila i gdje uvijek ima dosta pješaka koji prelaze ulicu - kazao je mještanin.

On dodaje da se pješački prijelaz, iz pravca iz kojeg je išao Mujkić, vidi s udaljenosti od 100 metara.

- Tom ulicom niko normalan ne vozi više od 20 kilometara na sat, a Mujkić je doslovno letio kao raketa - prepričava očevidac.

Kaže da je samo nekoliko trenutaka nakon nesreće naišao otac djevojčice, koji je došao tu po nju, jer su se tako ranije dogovorili.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...