NEK' MU BUDE HAIRLI: Udruženje novinara Srbije predložilo Muharema Bazdulja za člana UO-a RT Srbije

Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, predložen je za člana UO-a RTS-a, "jedan je od rijetkih koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu".

  • Kultura

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 3

Udruženje novinara Srbije je za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV) predložilo novinare Muharema Bazdulja i Valentina Mika.

Bazdulj, novinar, književnik i književni prevodilac, predložen za člana UO-a RTS-a, "jedan je od rijetkih koji savršeno dobro poznaje našu kulturnu scenu", piše UNS, koji smatra da bi "istraživačka energija i znanje Bazdulja bili od izuzetnog značaja za podsticaj unapređenja takvih projekata".

Valentina Mika UNS je predložio za člana UO-a RTV-a uz obrazloženje da je on "izuzetan poznavalac medijske scene manjinskih zajednica", da je novinar od svoje 19. godine, a zatim i urednik u višejezičnim i manjinskim medijima, istraživač i hroničar prilika u tim glasilima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...