LIGA NACIJA: Nakon sudijske lakrdije, debakl „Zmajeva“ u Wroclawu, Poljska slavila rezultatom 3:0 i izbacila BiH iz grupe A (FOTO; VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Poljske u Wroclawu.

  • Sport

  • 14. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 5

Dušan Bajević se odlučio na identičan sastav kao protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža. "Zmajevi" su dobro ušli u meč. Pjanić je već u 6. minuti zagrijao dlanove Szczesnog, a zatim je prijetio i Krunić.

Ključni detalj utakmice desio se u 16. minuti. Lewandowski pada na ivici kaznenog prostora nakon duela sa Ahmethodžićem, a sudija Pawson našem mladom štoperu pokazuje crveni karton. Dojam je da je ova odluka bila prenagla jer je u blizni bio Saničanin.

Bh. fudbaleri su okružili Engleza, ali promjene odluke nije bilo. Jedino je Džeko dobio žuti karton i to zbog prigovora. Nakon toga utakmica je postala jednosmjerna.

Poljaci su preuzeli inicijativu, te su brzim pasovima i sa dosta trke maksimalno korstili igrača više. Zmajevi su pokleknuli u samom finišu prvog poluvremena kada su domaći postigli dva gola.

Nakon jedne odbijene lopte, Jozwiak je odigrao Lewandowskom koji rutinski matira Šehića u 40. minuti. Prvi minut sudijske nadoknade donio je gol Linettyja koji pogađa glavom nakon lijepe asistencije svog kapitena.

Drugo poluvrijeme domaći su otvorili napadima, a u 52. minuti postigli su i treći gol. Strijelac je ponovo bio sjajni Lewandowski koji je rutinski matirao Šehića poslije centaršuta s lijeve strane.

Obzirom na igrača manje, ali i evidentni umor Bosna i Hercegovina nije imala snage da se vrati u utakmicu. Pokušavao je Bajević izmjenama, priliku su dobili Prevljak, Gojak, Hajradinović i Milošević, ali stanje na terenu se nije promijenilo.

Jedina situacija vrijedna spomena u poljskom kaznenom prostoru je situacija iz 65. minute kada je Szczesny nekako uspio izbacili loptu u korner poslije pokušaja Cipetića.

Kako se utakmica bližila kraju Poljaci su postepeno smanjivali brzinu te više nije bilo uraganskih napada i prilika kao u prvih sat vremena utakmice jer je davno sve bilo gotovo. Na kraju je završeno sa 3:0.

Tako je Bosna i Hercegovina skoro godinu bez pobjede. Posljednji trijumf je upisan protiv Lihtenštajna u posljednjem kolu neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kada je u novembru 2019. godine bilo 0:3.

Računajući Ligu nacija i baraž za Euro Bajević i nakon pet utakmica nije stigao do pobjede. Zmajevi su posljednji u svojoj grupi sa 2 boda, dok je Poljska poslije remijam Italije i Nizozemske (1:1) izbila na prvo mjesto. Naredni rival bh. reprezentacije je Nizozemska. Taj meč će se igrati 15. novembra u Amsterdamu.

Tok utakmice:

Kraj utakmice, Poljska je slavila rezultatom 3:0 i tako izbacila reprezentaciju Bosne i Hercegovine iz Grupe A Lige nacija.

51. minut, Školska akcija Poljaka. Klich je ubacio, a Lewandowski iz prve matira Šehića za sada već velikih 3:0.

Poljaci stižu do drugog gola nakon što je Linetty glavom matirao Šehića.

45. minut 2:0 za Poljsku

Čini se da je opet bila nedozvoljena pozicija, ali sudija nije gledao VAR.

40. minut, Poljska stiže do prednosti do 1:0 i to preko Lewandowskog nakon što se u našem šesnaestercu poigrao Joziwak koji je i asistirao napadaču Bayerna koji je rutinski pogodio.

Od 14. minute reprezentacije BiH igra sa igračem manje. Direktan crveni karton za Ahmedhodžića zbog faula nad Lewandowskim!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...