SVE JE SPREMNO ZA GRADITELJSKI PODUHVAT DECENIJE: Uskoro počinje gradnja najveće poslijeratne investicije u BiH…

Oblici vertikalnih objekata bit će formirani da se dobije dojam kristala koji izviruju iz tla.

  • Ekonomija

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

"Crystalico" u Tuzli, kompleks za koji se govori da je najveća poslijeratna investicija u Bosni i Hercegovini i najfascinantniji objekt u zemlji, uskoro se počinje graditi.

Građevina koja će izrasti na tlu tzv. Ljeovaonice, sastojat će se od stambenih i radnih prostora sa studijima od po 40 kvadratnih metara i više, apartmanima od 50 do 175 m2 i penthausima od 250 m2, bit će u formi pet kristala.

Portal Tuzlanski.ba piše da će biti 150.000 kvadratnh metara uredskog prostora, hotel sa pet zvjezdica i podzemna garaža na tri nivoa. Sve bi trebalo biti realizirano za pet godina, a kako bi tačno izgledalo, obznanjeno je na posebnoj web-stranici projekta i reklamnim panoima u gradu. Na webu piše:

"Oblici vertikalnih objekata bit će formirani da se dobije dojam kristala koji izviruju iz tla. Osnova kristala su atomi, molekule, pravilno raspoređene po određenom uzorku koji se ponavlja u sve tri dimenzije."

Osim toga, ističe se: “Pomiješani sadržaji javnog karaktera i privatnog karaktera stanovanja, kao i hotel, omogućili bi život kompleksa 24 sata i ne bi ga pretvorili u gradsku spavaonicu te bi se dobio karakter gradskog centra zanimljivog stanovnicima i posjetiocima Tuzle.”

Cijeli kompleks, navodi Tuzlanski, odražava ideju kristala soli kao simbola koji asocira na veliku historiju grada Tuzle u vezi s kamenom soli. Projekt je vrijedan 511 miliona eura, investitor je kompanija "Arba", osnovana krajem 2018. u Tuzli, s kapitalom od 1.000 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...