DRAGAN BURSAĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: „Dritan sa klupe, Dritan na klupu; Sprem'te se, sprem'te…“

"Ne bi bilo čudno da Krivokapić u nacionalističkoj progresiji izjava desetog novembra uzvikne: "Pomaže Bog, braćo eksperti!“ Ili makar sprem'te se, sprem'te eksperti i time ozvaniči formiranje Vlade čije se rabote kroje u centrali u Beogradu, a koja djeluje kao istureno seosko odjeljenje u Podgorici."

  • Društvo

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 2

Piše: DRAGAN BURSAĆ 

Znate za novog crnogorskog mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića i njegove sudbonosne riječi: "Desila se sloboda, najbolje rješenje je ekspertska vlada" od od prije mjesec dana?

Pomaže Bog, braćo eksperti!

Onda ste sigurno čuli i za njegovu najnoviju izjavu od prije koji dan u kojoj kaže:
“Nemoguće je u našem ambijentu da vlada bude potpuno ekspertska, ali političari koji uđu u vladu moraće da pokažu stručnost u resorima koje vode“. 

Ne bi bilo čudno da Krivokapić u nacionalističkoj progresiji izjava uzvikne desetog novembra: "Pomaže Bog braćo eksperti!“

Ili makar sprem'te se sprem'te eksperti, silna će borba da bude i time i ozvaniči formiranje Vlade čije se misli, ideje i nakane kroje u Beogradu ili Moskvi, a koja djeluje kao istureno seosko odjeljenje u Podgorici. 

Druga srpska država, Crna Gora

Na vjerujete? A šta imate puno vjerovati ili nevjerovati kad mandatar Krivokapić veli:

“Najbolji stav je onaj koji je imao kralj Nikola, da su to dva kralja koji žive u dvije srpske države!“

Pa zapravo, zaista,  šta radi ekspert Zdravko nego da stvara Drugu srpsku državu?! Kad već nije mogla proći u SAO Krajini, Istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu, kad je već razbila zube u Bosni i Hercegovini, jer RS nikada država biti neće, nije zgorega zazvati “jugozadanu spBsku pokrajinu“ kako joj srpski nacionalisti tepaju-Crnu Goru i unaprijediti je u  Drugu srpsku državu. Neku vrstu rezervnog točka Srpskog sveta. Naravski, pamet, crkva, znanje, zvanje i moć te Druge srpske države će bit, kažem, u Beogradu i to ne da ne taje lideri tzv. opozicije koja postaje vlast u Crnoj Gori, oni se time ponose. Jednako kao što se ponose i paklenim planom posrbljavanja Crnogoraca i pretvaranja većinskog domicilnog stanovništva u nacionalnu manjinu na sopstvenoj terotoriji(sic!)

Kažem, ništa Krivokapić slagao nije, jer šta radi, sporo kuha Crnogrce kao žabu u sosu od vlastitog sljepila, iste one naivne ljude koji su glasajući za “demokratske promjene“ izabrali četniju najtvrđeg tipa. O samoj četniji, nema se šta reći, ona je odistinski pod rukovodstvom SPC-a, a na krilima korisnih idiota, slijepog i gluhog NGO sektora, došla na vlast i tamo će, pomaže Amfilohije, ostati dok moskovski mužici ne ujašu na Južni Balkan i poruse, a bogme i poruše sve živo. To im je nakana! 

Hoće li se desiti išta pametno?

Dritan sa klupe, Dritan na klupu

Pa, kako će se desiti išta pametno, kad URA, preciznije Dritan Abazović, u svom samoljublju niti ne vidi šta mu se dešava niti je svjestan, kako je od Dritana nacionalea, postao tamo neki nebitni lik sa klupe, kome je ostavljeno da se igra sa svojom frizurom i ostalim tabloidnim efemernostima. Ali dobro, nije da se nismo nagledali Dritana (množina) u ovim našim sredinama, koji su u dobrovoljnim ulogama trojanskih konja unijeli nacionaliste na svojim leđima u vlast. (Sjetiti se nesrećnog Borisa Tadića, koji je bio babica i porodio Vučićev SNS). 

Tako je Abazoviću na koncu ostalo da se igra floskulama, poput one kako sektor bezbijednosti ne traži za sebe i svoju partiju, nego za Crnu Goru, dok sa druge strane ispada iz bilo kakve ozbilje političke kombinatorike i pretvara zemlju u četničku prćiju. 

To potvrđuje i politički analitičar Ljubo Filipović, koji za CdM kaže:

“URA je sebe svela na to da grčevito čuva bezbjednosni sektor i vanjske poslove ostavljajući sve ostalo koaliciji oko Fronta i crkvi. Što će to čuvati i predstavljati URA ukoliko je prepustila Zdravku Krivokapiću da stvara drugu srpsku državu od Crne Gore kako je danas najavio.“

Sagovornik CdM-a dalje navodi da URA čuva bezbijednosni sektor kako bi sačuvala kredibilitet u očima zapadnih partnera.

“Pošto su iznevjerili svoje birače prodajući ideju ekspertske vlade budzašto, to malo kredibiliteta pokušavaju sačuvati na ovaj način”, navodi Filipović.

Hoće li sad srpski opozicionari u Beogradu pozdraviti Krivokapića?

I za one najnevjernije Tome, koje ne vjeuju svojim ušima i očima i kunu se u ekspertizam, a koga nema ni na slici, treba podsjetiti (treba li?), da je Zdravko Krivokapić od svih lidera prvo pozvao Vučia u Crnu Goru, ističući kako Crna Gora želi dobre odnose sa svima u regionu, prije svega sa Srbijom:

"Prevashodno želim dobre odnose sa Srbijom, koji su čini mi se malo poremećeni. Želim da pozovem gospodina Vučića da posjeti Crnu Goru, da mi kao dvojica političara, iako ja nisam političar, ali se nalazim na takvoj funkciji, dođemo do saznanja šta smeta relaciji odnosa i da nađemo most koji će to prevazići", rekao je Krivokapić za TV Prva.

Ma jeli moguće!? 

Da li je to onaj vrli ekspret u koga se kune beogradska opozcijia i koji je “osvježio“ region, raskrštajući sa autarsima, i praveći zoru novog poretka u Srbiji užoj? Jel' to ona ikona demokrtaije iz Crbne Gore, onaj žrec budući, koji će domino efektom smjenjivati i Vučićev režim. 

U mom selu, kad nije kažu-jeste govno! 

E taman tako, to vam je mandatar Krivokapić, koji hoće ukidati obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom, a mjesto njega poturiti svoj praznik dolaska sebe na vlast. To je čovjek, koji je pusta ikebana, porpedeutika i četnička najava za zilotizam, onaj svetosavski u nekada sekularnoj Crnoj Gori. Jer, ponavljam to stalno, nisu se Amfilohijevi žbirovi i kmetovi znojili, kisli i pod snijegom bili u farsičnom litijanju, e da im crnogorski sekularni eksperti sad kroje vlast. 

Jok more!

I tako, nova vlada će biti formirana, kažu 10 ili 11 novembra. Uz čiju himnu i zastavu, Bože mili? Ili u prevodu, hoće li svi prisustvovati polaganju zakletve po državnom zastavom i sa državnom himnom, ako znamo da ih se masa oko DF-a odriče i te države i te himne i te zastave. 

Pa se sjetim izjave budućih opozicionih politčara iz DPS-a, koji odgovoraju Krivokapiću i kažu: Crna Gora nije srpska, nego građanska!

Ne znam kako da vam objasnim, već sad sa ovim ikebanama, koje prave pripremu za dolazak istinskih četnika na vlast, Crna Gora je jako, jako malo građanska, a nakon toga, ako se šta ne promjeni, biće:

Sprem'te se sprem'te četnici, kao stvar dobrog nacionalnog manira!

(Prenosimo s portala Antena M)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...