OVO SU NAMJERNO PREŠUTJELI: Novi iPhone 12 predstavljen je kao čudo tehnike, ali stvari su, zapravo, potpuno drugačije…

Apple običava na glamurozan način i u superlativima predstaviti svoje nove mobitele, ali isto tako ima naviku i prešutjeti neke manje ugodne detalje.

  • HiTec

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

Ovo su neke od mana novog iPhonea 12 i njegove četiri verzije o kojima se ne priča.

Punjač i slušalice

Kao što znamo, novi iPhone 12 niti u jednoj verziji neće se prodavati s uključenim strujnim adapterom i uobičajenim "žičnim" slušalicama. Apple će vam, u slučaju da ih već nemate kod kuće, vrlo rado prodati dodatni punjač i slušalice, i to smo već otprije znali, piše Bug.

Međutim, kako su se ažurirale stranice Appleovog webshopa, doznalo se da će ova promjena zahvatiti ne samo novi iPhone 12, kako su to najavili – već apsolutno sve modele iPhonea koji se od sada nalaze u prodaji.

Odlučite li se, dakle, za novi iPhone bilo koje generacije, dobit ćete ga u kutiji – samo s kabelom za punjenje. Ako ništa, barem su cijene starijih modela sada snižene. Dobročinitelji u Appleu snizili su i cijenu EarPods slušalica s 29 na 19 dolara, kad ih već ne planiraju isporučivati s mobitelima.

Ako ste se pitali, cijena strujnog adaptera s USB-C utorom kod Applea je 19 dolara.

Bežični punjač

Dvostruki MagSafe punjač koji bi trebao istodobno puniti Apple Watch i iPhone neće se naći u prodaji kada i novi modeli mobitela. Apple je sitnim slovima najavio da će on u prodaju "nekada kasnije", ali nije navedeno točno kada. Na webshopu se već može naći "obični", jednostruki MagSafe punjač po cijeni od 39 dolara i za sada nepoznatim datumom dobavljivosti.

Cijene

Osim za američke kupce koji imaju ugovore na Verizonu i AT&T-u, cijene iPhonea 12 bit će 30 dolara viša nego je to oglašavano (729 umjesto 699, te 829 umjesto 799 dolara za ulazne modele).

Usput, ako ste se pitali, najskuplji iPhone 12 Pro Max s 512 GB prostora za pohranu košta u SAD-u 1.399 dolara. Trenutno najjeftiniji model je ovogodišnji iPhone SE, s početnom cijenom od 399 dolara za verziju s 64 GB – što čini do sada najširi raspon cijene novih iPhonea u ponudi.

5G

Podršku za 5G mreže nove generacije imat će sve verzije iPhonea 12, no ne jednaku. Modeli za svjetsko tržište podržavat će Ultra Wideband mreže, dok će isključivo na tržištu SAD-a biti dobavljivi modeli s podrškom za 5G mmWave mreže.

Kapaciteti baterija

Apple ne objavljuje tačne specifikacije već se hvali s brojem sati tokom kojih se uređaji mogu koristiti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...