GROM IZ VEDRA NEBA: Vesna Nikolić traži povrat očeve imovine koju je, navodno, uzurpirao Fahrudin Radončić!

Vesna Nikolić, kćerka Predraga Nikolića, prijeratnog vlasnika “Večernjih novina”, pokrenula je tužbu protiv utemeljitelja “Avaza” Fahrudina Radončića, tvrdeći da je njegov poslovni objekt u Nedžarićima izgrađen na dijelu zemljišta koje, navodno, pripada njenom pokojnom ocu

  • Društvo

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 2

Prema pouzdanim informacijama “Slobodne Bosne”, Vesna Nikolić, kći Predraga Nikolića, prijeratnog većinskog vlasnika sarajevskih “Večernjih novina”, pokrenula je tužbu protiv osnivača “Dnevnog avaza” Fahrudina Radončića, u kojoj traži povrat navodno uzurpirane imovine njenog oca.

Vesna Nikolić tvrdi da je njen otac upisan kao vlasnik najmanje dvije katastarske čestice, na kojima je izgrađeno nekoliko poslovnih objekata, bez prethodno reguliranih imovinskopravnih odnosa s vlasnikom zemlje. Navodno je na jednoj od spornih katastarskih čestica izgrađen "McDonald’sov" “McDrive”, koji je smješten neposredno uz hotel “Radon Plaza”.

Prema saznanjima “Slobodne Bosne”, Radončić je riješio sve imovinske sporove s bivšim suvlasnicima NIŠRO "Oslobođenje”, no Vesna Nikolić tvrdi da je ostao neriješen samo imovinskopravni odnos s njenim preminulim ocem, kao prijeratnim vlasnikom “Večernjih novina”, a čiji je ona nasljednik.

Sl. B.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...