SLOVENCI TJERAJU SELEKTORA: Evo šta radi svojim fudbalerima...

U Sloveniji je nastao veliki skandal zbog selektora U-21 reprezentacije ove zemlje Primoža Glihe.

  • Sport

  • 15. Okt. 2020  15. Okt. 2020

  • 0

Ovaj 53-godišnji stručnjak došao je na kormilo mlade reprezentacije još 2015., ali sada mu se smiješi otkaz, i to zbog pobune fudbalera koji su nezadovoljni njegovim metodama rada.

Kako prenose mediji, mladi reprezentativci Slovenije poslali su otvoreno pismo javnosti, u kojem traže otkaz za selektora Glihu, jer ih vrijeđa, ne dozvoljava im da jedu, a zabranio im je i da spavaju u prijevozu kada idu na gostovanja. “Vrijeđao nas je konstantno, trenirali smo bez zagrijavanja, nikad nismo analizirali protivnika i ne pripremamo se za utakmice. Ne smijemo spavati tokom dugih putovanja, ne smijemo slaviti golove. Jednom nas je natjerao da ručamo musli i jogurt prije utakmice, zabranio je mobitele i TV, a vrata soba moraju biti otvorena. Provaljivao je u sobe kada bismo ih zaključali, a društvene igre smo mogli igrati samo za novac”, navode fudbaleri.

Igrači su spremni da ne igraju za reprezentaciju sve dok je Gliha selektor, a na Fudbalskom savezu Slovenije je da donese neku odluku. IIi da on ostane ili da se seli, ali sve vodi ka tome da će se morati tražiti novo rješenje na klupi.

(SB/Sportske.ba)  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...