„SB“ NA LICU MJESTA: Osman Mehmedagić Osmica stigao na saslušanje u Tužilaštvo BiH, direktor OSA-e TERETI SE ZA... (FOTO)

Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnsne agencije BiH (OSA), stigao je u Tužilaštvo BiH.

  • Vijesti

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 1

On bi se trebao izjasniti u dva slučaja u kojima su protiv njega otvorene istrage, saznaje „Slobodna Bosna“.

Prvi se tiče sporne fakultetske diplome.

Naime, protiv Mehmedagića je otvorena istraga zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti, odnosno provjerava se da li prvi čovjek OSA-e ima validnu fakultetsku diplomu.

Drugu istragu, Tužilaštvo BiH, osim protiv Mehmedagića, provodi i protiv uposlenika OSA-e Muhameda Pekića, a vezana je za slučaj izuzimanja snimaka videonadzora iz JP Pošta, javnog objavljivanja snimaka i ličnih informacija Mirele Bubalo, savjetnice ministra MUP-a FBiH Aljoše Čampare.

Iako je zahtjev imao oznaku „interno“, snimci videonadzora pojavili se su u javnosti, čime je nanesena šteta JP Pošta, ali i Mireli Bubalo. Nakon prikupljanja dokaza i izjava, bit će donesena tužilačka odluka.

U fotogaleriji pogledajte šta je na licu mjesta zabilježio naš fotoreporter.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...