ZAISTA NEODOLJIV: Napravite umak od bijelog luka, odlično se slaže sa...

...svim vrstama mesa, a i mnogočim drugim.

  • Gastro

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 0

SASTOJCI:

4 čehna bijelog luka

1 kašičica zelenog bibera

so

mljeveni biber

3 žumanceta

120 ml kisele pavlake

sušeni izmrvljeni bosiljak

peršun

PRIPREMA:

1. Oljušteni bijeli luk i zeleni biber izgnječite.

2. Posolite, dodajte mljeveni biber i žumanca.

3. Sve izmiješajte.

4. Ulje dodajite kap po kap i miješajte električnom miješalicom kao u postupku pravljenja majoneze.

5. Ručno umiješajte kiselu pavlaku, bosiljak i peršun.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...