SEKUNDE DO KATASTROFE: Bliski susret aviona i jetpacka mogao se završiti kobno, sve zbog…

Već drugi put u manje od dva mjeseca na aerodromu LAX u Los Angelesu primijećena je osoba koja u blizini piste leti jetpackom.

  • HiTec

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Prvi incident dogodio se 30. augusta, a drugi ove srijede, 14. septembra, u 13.45 sati po lokalnom vremenu. Ovoga puta pilot "China Airlinesa" prijavio je uljeza u zračnom prostoru u kojem se ne bi trebao nalaziti niko ko nema dozvolu kontrole leta.

Prema opisu pilota, osoba je letjela nepoznatim osobnim mlaznim sistemom oko 11 kilometara sjeverozapadno od zračne luke, na visini od čak 1.800 metara. Prošli put prijavljena visina na kojoj su piloti uočili nekoga s jetpackom bila je dvostruko manja.

Slučaj je prijavljen Američkoj agenciji za avijaciju (FAA), a FBI je odmah pokrenuo istragu. O ovom incidentu zaprimljeno je još nekoliko prijava očevidaca koji su vidjeli egzibicionistu s jetpackom u blizini aerodroma. Na stranici The Drive moguće je poslušati i audiozapis komunikacije pilota i kontrole leta, u kojem se čuje trenutak kada su zbunjeni piloti ugledali letećeg uljeza.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...