OTKRIVENO KO JE BRUTALNI UBICA KOJI JE PROFESORU NA ULICI ODSJEKAO GLAVU: Imao je samo 18 godina, ROĐEN JE U MOSKVI...

Ubijeni nastavnik historije navodno je otvorio diskusiju sa studentima o karikaturama islamskog proroka Muhammeda.

  • Hronika

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Muškarac kojeg je francuska policija usmrtila u petak nakon što je on nožem odsjekao glavu profesoru historije u predgrađu Pariza, imao je 18 godina i porijeklom je iz Čečenije, prenijeli su francuski mediji.

Identitet osumnjičenog nije objavljen u javnosti. Francuski mediji izvijestili su da je osumnjičeni 18-godišnji Čečen, rođen u Moskvi. Ta informacija nije mogla odmah da bude potvrđena, prenosi AP.

Ubijeni nastavnik historije navodno je otvorio diskusiju sa studentima o karikaturama islamskog proroka Muhammeda.

Svjedoci sa lica mjesta navode da su čuli napadača kako uzvikuje "Allahu ekber".

Francusko antiterorističko tužilaštvo otvorilo je istragu o ubistvu sa sumnjom na teroristički motiv.

Francuska je ponudila azil mnogim Čečenima od početka obračuna Rusije s islamističkim separatistima u Čečeniji devedesetih godina i početkom 21. stoljeća i u francuskoj postoje čečenske zajednice, podsjeća agencija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...