PREDSJEDNIK AZERBEJDŽANA ZAPRIJETIO NAKON MASAKRA: „To je zločin protiv čovječnosti, ako svjetska zajednica ne želi da ih kazni, mi ćemo kazniti krivce…“

Predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je danas da je granatiranje Gandže, drugog po veličini grada u Azerbejdžanu, ratni zločin i obećao je da će uskoro stići odgovor "na frontu".

  • Svijet

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 1

"To je zločin protiv čovječnosti, ako svjetska zajednica ne želi da ih kazni, mi ćemo kazniti krivce na frontu", rekao je Alijev, prenosi RIA Novosti.

Istovremeno je naveo da je vojska Azerbejdžana preuzela kontrolu nad gradom Fizulijem u Nagorno-Karabahu, kao i nad obližnjim selima Fuzilinskog regiona.

Baku je prethodno saopćio da je u armenskom granatiranju Gandže u prvom naletu poginulo 12 civila, a u drugom još jedan, kao i da su ranjene ukupno 52 osobe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...