GLAVU OSTAVILI NA ULICI, A TIJELO ZAPALILI: Sestra masakriranog mladića našla se u centru NARKO-LJUBAVNOG TROUGLA

U park ga je u noći sa 18. na 19. avgusta 2008. navodno namamio Velibor Bakić i odsjekao mu glavu mačetom, a potom zapalio tijelo mladića koji je u to vrijeme imao 27 godina.

  • Hronika

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 1

Poslije spektakularne akcije beogradske policije u kojoj su uhapšeni vođa grupe dilera Petar R. (34), njegova supruga Jelena (35) i ljubavnica Sanela T. (22), sestra Smaila Tarića, brutalno ubijenog prije 12 godina, javnost se ponovo podsjetila na slučaj jezivog ubistva u Beogradu.

Tijelo Sanelinog mlađeg brata pronađeno je obezglavljeno u Karađorđevom parku, kod Veterinarskog fakulteta u Beogradu, prenosi "Blic".

U park ga je u noći sa 18. na 19. avgusta 2008. navodno namamio Velibor Bakić i odsjekao mu glavu mačetom, a potom zapalio tijelo mladića, koji je u to vrijeme imao 27 godina. Zločin je otkriven tek tri dana kasnije, kada je u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 pronađena njegova odrubljena glava u crnoj najlon-kesi.

– Odrubljena glava Tarića pronađena je u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. na Bulevaru kralja Aleksandra poslije anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem dijelu Karađorđevog parka, prekoputa Veterinarskog fakulteta, pronašla i ugljenisane dijelove trupa Tarićevog tijela u žbunju – rekao je tada izvor.

Ubrzo su se iza rešetaka našli Bakić i Milan Rašić, koji su od prvog dana negirali umiješanost u zločin koji je potresao cijelu Srbiju. Vještak sudske medicine Dušan Dunjić naveo je tokom suđenja da su se Smail Tarić i ubica najvjerovatnije nalazili licem u lice. On je naveo da su dvije velike posjekotine na glavi mogle da dovedu do gubitka svijesti i onesposobljavanja žrtve da se brani.

Presudom Apelacionog suda Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osuđivan za teško ubistvo na kazne od 35, pa 20 godina zatvora. Bio je uhapšen u avgustu 2008. godine, a pušten je iz pritvora u martu 2015. godine. Drugooptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32), ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu.

Podsjećanja radi, policija je jučer uhapsila osam osoba zbog sumnje da su prodavale drogu, koju su zakopavale, a njihove mušterije dolazile su na ta mjesta, uzimale narkotike i tu ostavljale novac!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...