"SB" NA LICU MJESTA: Gradonačelnik Burse Alinur Aktas u posjeti Sarajevu; Obišao je... (FOTO)

Gradonačelnik Aktas izjavio je da je veoma sretan što je imao priliku vidjeti kako se odvija mektepska nastava u sarajevskim džamijama.

  • Društvo

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Delegacija turskog grada Burse, koju predvodi gradonačelnik Alinur Aktas, posjetila je Sarač Alijinu (Vrbanjuša) džamiju te džamiju na Sedreniku, gdje su polaznicima mektepske nastave uručeni Mushafi.

Gradonačelnik Aktas izjavio je da je veoma sretan što je imao priliku vidjeti kako se odvija mektepska nastava u sarajevskim džamijama.

- Djeca, pored nastave u školama, svojevoljno dolaze i na mekteb, to nas je učinilo jako sretnima. Vidjeli smo da se Islamska zajednica Bosne i Hercegovine zalaže kako bi djecu podučila islamskim vrijednostima. A njihov trud podržava i Fondacija "Hayrat". Zahvaljujem svima koji imaju udjela u tome - kazao je Aktas.

Pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo Malik ef. Šljivo istaknuo je da je zahvalan gradonačelniku Burse zbog posjete, piše Anadolija.

- Mi smo gradonačelniku predstavili rad mektepske nastave i upoznali smo ga s informacijom o broju mekteba na području Sarajeva te kakvi su princip i metoda rada, koja je, možda, specifična u svijetu - rekao je Šljivo.

Aktas se u sklopu posjete družio sa mekteblijama te im je, zajedno sa pomoćnikom glavnoga imama Medžlisa IZ Sarajevo Malikom ef. Šljivom i Fondacijom "Hayrat", uručio Mushafe.

Danas će za Aktasa u okviru posjete biti upriličen prijem u kabinetu gradonačelnika Sarajeva, nakon čega su planirane izjave za medije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...