UHAPŠEN 63-GODIŠNJAK KOJI JE PRIJETIO PLENKOVIĆU: “Bezuk je htio ubiti premijera, a i ja maštam o tome”

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prijetnja na štetu predsjednika Vlade RH te krivično djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

  • Hronika

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Policija je uhapsila 63-godišnjaka sa područja Kutine koji je javno tvrdio da je cilj napadača bio premijer Andrej Plenković, a ne policajci pred zgradom Vlade, te da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu.

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prijetnja na štetu predsjednika Vlade RH te krivično djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, piše "Večernji list".

Policija kaže da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubistva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata različitim osobama izjavljivao kako napadaču cilj nije bio ubiti policajce, već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubistva naveo je kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na osnovu naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, što je oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 63-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...