MILANOVIĆ RASPALIO PO PLENKOVIĆU: “Lako se tuđim kititi. Ako se nisi u stanju nositi s tim pritiskom, idi mami”

Traži od Plenkovića da kaže šta je on to posijao 2016.

  • Regija

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 2

Predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je svečanoj sjednici povodom Dana grada Samobora, a nakon toga je medijima komentirao trenutnu političku situaciju.

Komentirao je napad na Markovom trgu te pozvao premijera da kaže šta je mislio kada je rekao da on sije mržnju.

- Još jednom želim ponoviti da je ovo grozno i muškarci sa 22 godine trebaju znati šta rade. Prije svega, žrtve napada su policajac, koji je ustrijeljen i koji je, na svu sreću, živ, i ova dva policajca koja su pucala na njega. To je poanta priče, a ne da sad imamo opet seansu naricanja od muškarca od 50 godina da je možda on bio meta. Gledam ga i čudim se”, rekao je aludirajući na Plenkovića.

- Ja sam premijera u Kini pohvalio za sve što je napravio i to je, vjerovatno, bio moj doprinos netrpeljivosti i mržnji. Ja gospodina Plenkovića još jednom pitam i neću prestati dok ne odgovori, na što je to mislio da sam u kampanji 2016. posijao mržnju i agresiju. Morat će na to odgovoriti hrvatskoj javnosti, jer ja stvarno ne znam što on to misli. To je manje-više to”, rekao je Milanović, ali to nije bio kraj.

Traži od Plenkovića da kaže što je on to posijao 2016.

“Grozna stvar, ne smije se ponoviti”, rekao je govoreći o napadu.

- Moramo razgovarati s nekim ljudima koji se osjećaju marginaliziranima i izbjeći ovakve situacije. Ne prijetiti hapšenjima. Htio bih još samo podsjetiti na to, u BiH i Hercegovini kažu: ‘Lako je tuđom palicom gloginje mlatiti…’ Svi mi imamo svoju povijest i kada gledate web vladajuće stranke, morate se jako potruditi da vidite je li ta stranka postojala od 2006. do 2016. Čini se da karijere sadašnjih naricatelja nisu postojale, a bogami jesu. A ja sam pozivao da se malo razumijemo. Ja sam postao premijer sa oko 900.000 glasova, a on je sa oko 600.000 glasova i opet je to narodna vlast. Što sam ja to u kampanji 2016 posijao, hajde Plenkoviću”, upitao je Milanović.

Ponovno je počeo govoriti o žrtvama napada.

Kaže kako su jedine žrtve policajci, a kako je ovo što Plenković radi, perfidija.

- Žrtve su policajci. Ako niste, vidjet ćete kako idu policajci s dva pištolja bez opreme na čovjeka koji ima opremu, to je hrabrost. Ako će se na tome graditi politika, to je perfidija i to je grozno. Postoji razlika između lukavstva i perfidije. Perfidija je, naprimjer, u ratnom pravu kad netko dođe s ratnom zastavom, a ti ga ubiješ. Plenkoviću, što si mislio kad si rekao da sijem mržnju 2016?″, ponovio je Milanović i rekao da od tog pitanja neće odustati.

Komentirao je i premijerove navode da je on žrtva napada, rekavši kako je on godinama primao prijeteća pisma pa ih nikad nije objavio.

- Ako se nisi u stanju nositi s tim pritiskom, idi mami. Ovo je opasan posao - rekao je pa su ga novinari pitali misli li da se premijer prepao.

- Ne mislim baš da se prepao, tol’ka kukavica nije. On manipulira – dodaje o premijeru.

Novinari su ga i pitali pretjeruje li se s njihovim komentarima na relaciji Plenković - Milanović.

- Od čega bismo mi živjeli da toga nema? Od čega bismo mi živjeli da toga nema? Jeste li vi svjesni što se dogodilo? Čovjek je došao na Markov trg s namjerom da ubije – kaže i opet govori o Plenkoviću, piše Index.hr.

- Ušao je u Sabor kao proteže Jadranke Kosor, koju sad izbjegava kad je sretne na ulici, a ničim mu se nije zamjerila, a onda je ušao u Europski parlament kao štićenik Tomislava Karamarka – rekao je Milanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...