VAŽNA OBAVIJEST IZ BIHAMK-a: Ova tri tunela su zatvorena zbog radova na autoputu...

Za vrijeme radova, vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin - Lepenica, zatvoreni su tuneli Vis, 25. novembar i Grab. 

Za vrijeme radova, vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na magistralnom putu Prozor J ablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno se zbog radova saobraća na putevima: Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari - Živinice, Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Maglaj - Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Na magistralnom putu Nemila - tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 5 sati).

Za vrijeme obustave, putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona mogu koristiti alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. Na Graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na Graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...