VLASNIK “VIOLETE” INVESTIRA U BAŠKOJ VODI: Kupio je turističko naselje koje pretvara u luksuzni resort

S Hotelima Baška Voda već je potpisao predugovor, a očekuje se da će uskoro preuzeti i potpisati konačni kupoprodajni ugovor. Ove informacije je potvrdio direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić.

  • Ekonomija

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Vlasnik kompanije Violeta iz Gruda Petar Ćorluka je novi vlasnik turističkog naselja Urania u Baškoj Vodi, koje namjerava pretvoriti u luksuzni resort. S Hotelima Baška Voda već je potpisao predugovor, a očekuje se da će uskoro preuzeti i potpisati konačni kupoprodajni ugovor. Ove informacije je potvrdio direktor Hotela Baška Voda Jakša Medić.

"S hotelom Hrvatska se radi o fantastičnom turističkom kompleksu koji ima perspektivu postati visokokvalitetni hotelski resort. Petar Ćorluka pokazao je da teži izvrsnosti i u Bosni i Hercegovini i u Zagrebu, a ovakav investitor garantuje jedan temelj za kvalitetni turizam u Baškoj Vodi", kazao je Medić.

Hoteli Baška Voda su skoro okončali projekt preuređenje bungalova u porodični resort sa četiri zvjezdice, ali nije isključeno da će Ćorluka odbiti ovakvo rješenje, jer se u njegovoj blizini nalazi hotel Hrvatska.

Turističko naselje je smješteno na južnoj strani Baške Vode, u borovoj šumi tik uz plažu. Ćorluka je zainteresovan za gradnju hotela sa pet zvjezdica u Makarskoj, na Biloševcu, a ovaj projekt je trenutno na čekanju, piše "Slobodna Dalmacija".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...