DOMAĆINSKI POTEZ: Federalna vlada odustala od novog zaduženja

Vlada Federacije BiH otkazala je dvije planirane oktobarske aukcije obveznica FBiH u ukupnom iznosu od 80 miliona KM.

  • Ekonomija

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

- Uzimajući u obzir adekvatan nivo likvidnosti Jedinstvenog računa Trezora Federacije Bosne i Hercegovine i zbog toga smanjene potrebe za finansiranjem, Federalno ministarstvo finansija odlučilo je otkazati aukciju šestogodišnjih obveznica, planiranu za 13. oktobar 2020., kao i aukciju petogodišnjih obveznica, planiranu za 20. oktobar 2020. - navodi se u obavijesti Ministarstva finansija fBiH.

Aukcija obveznica planirana za 13. oktobar, trebala je biti u iznosu od 50 miliona KM, a aukcija 20. oktobra u iznosu od 30 miliona KM.

Prema kalendaru aukcija, do kraja godine planirane su još tri aukcije dužničkih vrijednosnih papira u ukupnom iznosu od 160 miliona KM. Od toga su dvije aukcije trezorskih zapisa, jedna šestomjesečnih 17. novembra u iznosu od 50 miliona, a druga devetomjesečnih 15. decembra, također u iznosu od 50 miliona KM.

Između ove dvije aukcije, 8. decembra, planira se održati aukcija dvogodišnjih obveznica u iznosu od 60 miliona KM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...