LIVERPOOL I EVERTON REMIZIRALI: "Redsima" poništen pogodak u posljednjoj sekundi

U gradskom derbiju u Liverpoolu nije bilo pobjednika…

  • Sport

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Everton je uspio izvući bod u velikom gradskom derbiju u Liverpoolu. Na Goodison Parku je završilo 2:2 nakon što su gosti dva puta vodili, a treći gol im je zbog milimetarskog zaleđa poništio VAR u sudijskoj nadoknadi. 

U spektakularnom Merseyside derbiju viđen je sjajan nogomet, četiri gola, pregršt šansi i crveni karton. Everton je u susret ušao kao vodeći sa sve četiri pobjede, a Liverpoolu je ovo bila prva utakmica nakon šokantnog 2-7 poraza kod Aston Ville.

Redsi su dvaput vodili preko Manea (3) i Salaha (72), ali se Everton vraćao pogocima Keanea (19) i Dominica Calvert-Lewina (81), koji je tako postigao ogodak u svakom od dosadašnjih pet susreta prvenstva.

U 90. minuti napadač Evertona Richarlison zaradio je crveni karton zbog grubog starta na Thiagu Alcantari, a samo dvije minute kasnije Henderson je postigao pogodak za prvake i veliko slavlje Redsa.

No potom je krenula provjera gola u VAR sobi. Prvo se povukla jedna linija po kojoj Mane kod primanja lopte i prije asistencije nije bio u ofsajdu, a onda se opet povlačila linija koja je rekla da je Mane za koji milimetar bio ispred odbrane domaćina.

Everton vodi s 13 bodova, a Liverpool je drugi s 10.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...