UMOBOLNA KONSTRUKCIJA: Radončiću se priviđa reketaška urota

Samo trajno pokvareni mozak mogao je na temelju našeg profesionalno korektnog teksta izgraditi konstrukciju kako “Slobodna Bosna” sudjeluje u reketaškoj zavjeri protiv "Avaza" i njegovog utemeljitelja Fahrudina Radončića.

  • Društvo

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

Na stranicama našeg portala u četvrtak, 15. oktobra, objavili smo kratki tekst da je Vesna Nikolić, kćerka Predraga Nikolića, prijeratnog vlasnika “Večernjih novina”, pokrenula tužbu protiv utemeljitelja “Avaza” Fahrudina Radončića, tvrdeći da je njegov poslovni objekt u Nedžarićima izgrađen na dijelu zemljišta koje, navodno, pripada njenom pokojnom ocu.

Dan kasnije, objavili smo demanti opunomoćenog advokata kompanije „Avaz“ d. o. o. i gospodina Fahrudina Radončića, u kojem se tvrdi da smo objavili neistinu da je Fahrudin Radončić uzurpirao imovinu pokojnog oca Vesne Nikolić u kompleksu bivše zgrade “Oslobođenja” i da je poslovni objekt izgradio na dijelu zemljišta koje navodno pripada njenom ocu Predragu Nikoliću, prijeratnom direktoru i, kako ona tvrdi, vlasniku "Večernjih novina".

To, međutim, nije tačno: spornu tvrdnju nije izrekla “Slobodna Bosna” nego Vesna Nikolić, koja, kako smo napisali, “traži povrat navodno uzurpirane imovine njenog oca”.

Također smo napisali da Vesna Nikolić tvrdi da je njen otac upisan kao vlasnik najmanje dvije katastarske čestice, na kojima je izgrađeno nekoliko poslovnih objekata, bez prethodno reguliranih imovinskopravnih odnosa s vlasnikom zemlje te da je navodno na jednoj od spornih katastarskih čestica izgrađen "McDonald’sov" “McDrive”, koji je smješten neposredno uz hotel “Radon Plaza”.

Tekst smo napisali, između ostalog, i na temelju Nalaza vještaka geodetske struke, u kojem su identificirane dvije parcele na kojima su upisane "Večernje novine" kao suvlasnici. (vidi prilog)

Samo trajno pokvareni mozak mogao je na osnovu našeg profesionalno krajnje korektnog teksta izgraditi konstrukciju kako “Slobodna Bosna” sudjeluje u reketaškoj zavjeri protiv "Avaza" i njegovog utemeljitelja Fahrudina Radončića. To su ne samo uvredljive nego i utužive insinuacije paranoičnog utemeljitelja iz Gusinja. 

Pored takvih prijatelja-savjetnika, “Avazu” ne trebaju neprijatelji.

alt

trenutak ...