NEMA MIRA U NAGORNO-KARABAHU: Azerbejdžan objavio snimak raketiranja armenskog S-300

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane objavilo je snimke na kojima se vidi trenutak udara azerbejdžanskih snaga na armenski PVO sistem S-300.

  • Svijet

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Ministarstvo ističe da je sistem uništen. Snimci su napravljeni iz drona.

U Bakuu nisu saopćili ni kada je izvršen napad ni gdje se nalazio armenski sistem S-300, prenosi Sputnjik.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Armeniji je objavljeno ratno stanje i opća mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski sat i djelimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsjednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Armenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmjena ratnih zarobljenika i tijela poginulih te dodatno dogovore konkretne mjere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...