NEŠIĆ O RAZLAZU S DODIKOM: "Uradio je sve da nam pocijepa stranku!"

"Pomogli smo im da pobijede na opštim izborima, a zauzvrat smo dobili direktno miješanje u unutarstranačke stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora", riječi su kojima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić opisao odnose s dugogodišnjim partnerom.

  • Politika

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 1

Nakon sjednice predsjedništva DNS, na kojoj je odlučeno da ova stranka istupi iz vladajuće koalicije Nešić je istakao da je “Demokratski narodni savez od svog nastanka lojalan građanima i Republici Srpskoj”, te da je on na čelo te stranke došao ” iz iskrenog uvjerenja da je političkom životu potrebna nova energija, nov impuls i drugačiji pristup", piše banjalučki portal Srpskainfo..

– Politički život Republike Srpske traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva.DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za Predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH.

Kao odgovor DNS je dobio direktno mješanje u njene unutrašnje stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora blokadom funkcionisanja po svemu najbolje lokalne samouprave u Republici Srpskoj. U takvom stanju sam preuzeo DNS – rekao je Nešić.

On je dodao da je pred ovu stranku stavljen izbor koji jedino DNS na političkoj sceni ima snagu da odbije.

– Stavljeni smo pred izbor: da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj.Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji i odgovorniji odnos prema njihovom interesu i zaslužuju promjene u načinu na koji politika ovdje funkcioniše – rekao je Nešić i dodao da će odgovore na sva pitanja DNS “dati na terenu”.

– Već 16. novembra ujutru svi će shvatiti koliko je DNS promijenila Srpsku – poručio je predsjednik stranke koja je danas, nakon 20 godina saradnje, raskinula koaliciju sa SNSD.

Podsjetimo, Predsjedništvo DNS-a odlučilo je danas stranka istupi iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH, te obavezlao poslanika DNS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

Dakle, predsjednik stranke Nenad Nešić će napustiti Srpski klub, u kojem je do sada bio zajedno sa Jakovom Galićem i liderom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem.

I delegat DNS u Domu naroda Federacije BiH, trebalo bi da se povinuje stranačkoj disciplini i da, kako je odlučeno, “istupi iz dosadašnje koalicije”. To znači da bi Nikica Bosnić iz Drvara uskoro trbalo da napusti Srpski klub u Domu naroda Federacije BiH.

I Nešić i Bosnić će, kako se navodi u odluci Predsjedništva DNS “ubuduće djelovati u skladu sa odlukama organa DNS-a, štiteći srpskog naroda”.

– Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini republike Srpske će djelovati u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS po svakom pitanju, a vodeći računa o intersima Republike Srpske i srpskog naroda – navodi se uodluci Predsjedništva DNS.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...