MEDIJSKI MOGUL RUPERT MURDOCH: "Nikada nisam nazvao Trumpa idiotom, ali smatram da će izgubiti izbore"

Medijski mogul Rupert Murdoch smatra da će Donald Trump izgubiti na izborima u novembru, a kolegama je rekao da su SAD “spremne za pospanog Joea Bidena“.

  • Svijet

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

Murdoch je “zgrožen Trumpovim rukovođenjem Covidom-19”, tvrdi Daily Beast.

„Poslije svega što se dogodilo, ljudi su spremni za Pospanog Joea“, navodno je Murdoch nedavno rekao saradniku, koristeći ponižavajući nadimak koji predsjednik Trump koristi za svog demokratskog izazivača.

Murdoch je odgovorio sa „bez komentara“ na Daily Beast mail koji traži objašnjenje njegovog predviđanja pobjede demokrata, dodajući da „nikada nije nazvao Trumpa idiotom“. Potonji komentar se vjerovatno odnosio na tvrdnju iz 2018. godine da je ostarjeli mogul nazvao predsjednika “je**nim idiotom” nakon razgovora o imigraciji, pozivajući se na neslavnu antitrumpovsku knjigu “Vatra i bijes“ novinara Michaela Wolffa. I sam Wolff je kasnije priznao da je većina sadržaja njegove knjige bila „smjelo neistinita“.

Murdochova antipatija prema Trumpu bila je predmet mnogih nagađanja tokom godina. Rečeno je da je medijskog magnata toliko odbila ideja o Trumpovom predsjedništvu da je pozvao tadašnjeg šefa Fox News Rogera Ailesa da promovira bukvalno bilo koga drugog – „čak i Hilary Clinton“, Trumpovu rivalku iz 2016. godine.

Međutim, Fox News i Post ostali su odani Trumpu, a određeni stručnjaci i emisije – Sean Hannity, Tucker Carlson i „Fox and Friends“ – uživaju privilegiran pristup predsjedniku.

Uprkos tome, predsjednik se nedavno požalio na Twitteru da je Fox dozvolio „više negativnih oglasa protiv njega nego praktično sve druge mreže zajedno“.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...