POTVRĐENO: Erevan i Baku dogovorili primirje!

Armenija i Azerbejdžan odlučili su da objave primirje od ponoći 18. oktobra, saopćilo je i armensko i azerbejdžansko ministarstvo vanjskih poslova.

  • Svijet

  • 17. Okt. 2020  17. Okt. 2020

  • 0

"Republika Armenija i Republika Azerbejdžan dogovorile su se o humanitarnom primirju koje počinje u ponoć po lokalnom vremenu 18. oktobra", navodi se u saopćenju.

Kako je navedeno odluka je donijeta u skladu sa zajedničkom izjavom predsjednika tri zemlje predsjedavajuće Minske grupe - Rusije, Francuske i SAD-a od 1. oktobra, izjave dopredsjednika Minske grupe OEBS-a od 5. oktobra i Moskovske izjave od 10. oktobra.

I Ministarstvo spoljnih poslova nepriznate Republike Nagorno-Karabah potvrdilo je spremnost da poštuje dogovor o primirju.

U međuvremenu, reporter RIA javlja da je u Stepanakertu, prijestolnici nepriznate republike, mirno i da sirene za vazdušnu opasnost tokom dana nisu uključivane.

Prema odredbama Moskovske izjave prekid vatre iz humanitarnih razloga stupio je na snagu od 10. oktobra, ali se nije u potpunosti poštovao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...