JADRANKA CIGELJ, ŽRTVA SILOVANJA: "Osvetit ću se RS-u i Srbiji! Kad sve plate, dobijamo cjelovitu BiH!" (VIDEO)

Jadranka Cigelj, žena žrtva silovanja, koja je prva pokrenula proces naplate odštete protiv RS-a i Srbije, gostovala je u Centralnom dnevniku FACE TV-a.

  • Društvo

  • 17. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 4

Čovjek nosi sjećanja iz logora, ali ipak je malo očvrsnuo! Ako šutim i povučem se u sebe, nećemo nikome pomoći! Kad sam izašla iz logora, nisam skoro dvije godine spavala! Sin mi je rekao: „Ako nećeš živjeti radi sebe, onda moraš radi mene.“ Ima mnogo težih sudbina nego što je moja! Knjigu sam pisala tri godine! Morala sam sve iz sebe izbaciti! Kad sam napisala knjigu, zatvorila sam koncentracioni logor Omarska u sebi i počela na drugi način gledati život i svijet. Ljudi moraju početi govoriti.

Sebe sam vrijeđala i neku imaginarnu osobu. Pišem drugi dio knjige, nije lagan - probijanje i rukama i nogama i bitka za egzistenciju nakon rata.

Kad smo došli kući, to je isto bio logor! Moj silovatelj je rekao da sam ja čitala 50 nijansi sive! Ne zamjeram mu, zamjeram onima koji nisu donijeli presudu! Razmišljala sam da mu ja presudim! Odjednom počnete selektivno razmišljati, kao da neko vrijedi da sebe uništavate, svu ljepotu života koji vam je ostao! On je svinja! Bio je zapovjednik u Omarskoj, iako se trudio dokazati da nije! Dva puta sam pokušala otići u Omarsku, jednom sam pala u nesvijest, drugi put sam ustuknula kad sam vidjela videokamere! Samo se zločinac vraća na mjesto zločina, tu priču treba zaboraviti!

Sulejman Tabaković i ja smo prijatelji godinama. Mnogo je energije uložio u tužbu, vjerujem da će uspjeti! Uključio je cijeli tim advokata! Američko pravosuđe ne prašta, po tome su poznati! Nadam se da će se realizovati dok sam živa! To će sve plaćati RS i Srbija! Kada se ovo ostvari, dobijamo cjelovitu BiH! U presudi stoji da je nalogodavac bio Milošević! Evropa, Dodik i Vučić čekaju sljedeći korak! Sad više ne mogu koknuti nikoga! Sad je kasno, priča se zakotrljala!

Žao mi je što nisam otišla u inostranstvo, ako neće zločinac da se makne s prostora, bolje da se žrtva makne, mnogo toga me podsjeća! Ne pamtim snove koje sanjam, ali se probudim sa stisnutim rukama i stegnutim zubima!

Nisam heroina, ja sam samo čovjek koji govori o iskustvu koje ne želim nikome! Bivši logoraši su uspjeli izbaciti teret s leđa, nismo potonuli nego smo čvršći izašli. 

 

  

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...