PINK PANTHER SA DEVET ŽIVOTA: Ko je upucani Aleksandar Šarac i kako je izbjegao sigurnu smrt, kada ga je pokušao likvidirati zloglasni Čaba Der... (VIDEO)

Aleksandar Šarac (35), koji je jučer upucan u garaži tržnog centra Ušće u Beogradu i koji se i dalje bori za život sa dva metka u glavi, bivši je pripadnik međunarodne lopovske bande "Pink Panther", a široj javnosti je poznat od 2019. godine kada se našao na meti "nasmijanog ubice", Der Čabe.

  • Regija

  • 18. Okt. 2020  18. Okt. 2020

  • 0

Dva puta je uspio da izbjegne smrt, a u zatvoru je bio i zbog nošenja oružja.

Podsjećanja radi, Der Čaba je 5. januara 2019. godine došao ispred kuće u kojoj živi Šarac.

Čekao ga je da izađe, jer je trebalo da ide na trening u tom trenutku, ali je umjesto njega njegov izašao zet Nebojša Marković. Umjesto da “ovjeri” Šarca, Čaba je pucao u Markovića i u njega ispalio nekoliko metaka dok je pakovao dječja kolica u automobil.

Nekoliko mjeseci poslije ubistva Markovića, Der Čaba je uhapšen u Pragu i optužen je za nekoliko ubistava širom svijeta. Nalazi se u zatvoru u Mađarskoj, a ime naručioca ubistva Šarca je do danas ostalo nepoznato.

O Šarcu se u svjetskim medijima pisalo kada je uhapšen u Italiji zbog pljačke zlatare u Milanu, piše Nova.rs.

On je tada sa Urošem Ivkovićem u septembru 2016. godine ušao u zlataru, gdje je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje. Krenula je da ih vrati u sef, Šarac ju je uhvatio, oborio i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio Ivković. Uhapšeni su nakon što je prodavačica policiji rekla da je razumjela riječ „čekaj“ na osnovu koje je italijanska policija znatno suzila potragu. Za ovu pljačku su uhapšeni 2017. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...